Overslaan en naar de inhoud gaan

Deborah en Evelien vertellen over begeleid wonen

Terug naar overzicht

Deborah en Evelien vertellen over begeleid wonen

Sommige mensen lukt het door hun hersenletsel niet meer om thuis te wonen. Zij kunnen terecht bij een van onze 38 woonlocaties met 24-uurs zorg. Als medewerker op een woonlocatie help je in samenwerking met de naasten om cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten wonen. Je ondersteunt hen om zoveel mogelijk uit hun leven te halen.

Wonen Bellettrie

“Eerder kon ik alles zelf, nu kan ik veel minder.” Wie door hersenletsel niet meer zelfstandig kan wonen, kan terecht op een van onze woonlocaties, zoals woonlocatie Bellettrie in Almere. Senior begeleider Deborah ondersteunt op deze locatie mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel. Niet alleen in de vorm van een luisterend oor, maar ook met het helpen behalen van de doelen die elke bewoner heeft.

Werken op een woonlocatie is elke dag anders

Op onze woonlocaties heeft elke cliënt zijn eigen appartement. En elke cliënt heeft eigen hulpvragen. Waar de een hulp nodig heeft bij het douchen en aankleden, kan de ander dit zelfstandig doen. En waar de een zijn medicatie zelfstandig neemt, heeft de ander hulp van begeleiders nodig om zijn medicijnen niet te vergeten. Dit betekent een grote variatie in complexiteit aan verpleegtechnische handelingen, en ook de gedragsproblematiek van cliënten varieert per locatie. Van bewoners die minder problemen ervaren tot cliënten met een verslaving of depressie. Doordat geen cliënt hetzelfde is, ben je als medewerker op onze woonlocaties gegarandeerd van een baan die geen dag hetzelfde is. 

Een zorgfunctie voor jou!

Van het begeleiden van cliënten tot de schoonmaak en het aansturen van het team. Het zijn slechts een aantal voorbeelden van de werkzaamheden op onze woonlocaties, met elk zijn eigen uitdagingen. Van (senior)woonbegeleider, verpleegkundige, zorg-assistent, gedragskundige, huishoudelijke hulp tot kok, administratief medewerker of teamleider.

Foto cliënt, medewerker en client op fiets
Cliënt zoekt kleding uit
Mevrouw en cliënten / ontbijt
Cliënt en medewerker bij het ontbijt met papiertje
Schepje

Wonen Burgelstee

Senior begeleider Evelien en de bewoners van woonlocatie de Burgelstee in Kampen worden ondersteund door een diversiteit aan e-health-hulpmiddelen. Dat biedt niet alleen uitkomst in het leven van de bewoners, maar ook in het werk van Evelien en haar collega’s.

Niet alleen NAH

InteraktContour is de specialist op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. Op sommige locaties wonen echter ook cliënten met bijvoorbeeld dementie, ALS of Parkinson, of met vormen van aangeboren hersenletsel. Elke locatie heeft zo zijn eigen karakter.

Technische zorginnovaties

We willen voortdurend verbeteren. Daarom besteden we veel tijd en aandacht aan de inzet van technologie. Op een aantal van onze locaties werk je dan ook met de meest innovatieve techniek. Denk aan speciale bedden, tablets en dwaaldetectie, of aan de inzet van geavanceerde tilhulpmiddelen om je te ondersteunen in zware handelingen zoals een cliënt uit bed helpen. Ook maken we veel gebruik van e-health oplossingen, zoals zorgrobots of beeldhorloges.
 

Medewerker achter bureau met telefoon aan het oor
Robotstofzuiger
Client, medewerker en hond
Medido

Wil jij aan de slag op een van onze woonlocaties?

Wil jij mensen met hersenletsel helpen om zo zelfstandig mogelijk te leven? 

Bekijk onze vacatures
 

mevrouw omarmt cliënt