Overslaan en naar de inhoud gaan

Carolien helpt mensen doelen te bereiken bij dagbesteding

Terug naar overzicht

Carolien helpt mensen doelen te bereiken bij dagbesteding

Mensen met NAH ervaren vaak belemmeringen door hun hersenletsel. Op onze 28 dagbestedingslocaties ontdekken ze wat ze nog wél kunnen. Hier kunnen ze samen met elkaar allerlei activiteiten verrichten. Van stoelyoga tot muziek maken en van zwemmen tot doe-het-zelven. Door de activiteiten kunnen cliënten hun persoonlijke doelen bereiken en hebben zij een zinvolle daginvulling. Doordat zij van huis zijn, krijgen het thuisfront en de mantelzorger een moment van rust om bij te komen van de dagelijkse zorg voor hun geliefde/naaste.

Verschillende NAH modules

We bieden verschillende modules aan:

  • Communicatie – Mensen met de taalstoornis ‘afasie’ kunnen in deze module hun communicatieve vermogens op peil houden of verbeteren.
  • Fit & Vitaal – Hieronder vallen activiteiten als fitness en zwemmen, maar ook muzikale therapie volgens de Ronnie Gardiner Methode. De ene cliënt werkt aan zijn conditie, de ander aan het verbeteren van zijn evenwicht.
  • Talent & Ambitie – We helpen cliënten ook om buiten InteraktContour een zinvolle dagbesteding te vinden. Denk aan vrijwilligerswerk of een betaalde baan.
  • Vaardig & Creatief – Met activiteiten zoals schilderen en houtbewerking werken cliënten aan verschillende doelen. De een werkt aan de fijne motoriek, voor de ander is het contact met lotgenoten het belangrijkst. 
  • Eigen regie – Door het aanleren en toepassen van vaardigheden zoals het maken van een afspraak bij het ziekenhuis, kunnen cliënten zo zelfredzaam en zelfstandig mogelijk leven.
  • Je netwerk werkt – cliënten leren hun sociale netwerk uit te breiden en te benutten. 

Dagbesteding voor meerdere zorgvragen

InteraktContour is specialist op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. Maar op sommige locaties bieden we ook dagbesteding aan cliënten met bijvoorbeeld dementie, ALS of Parkinson. 
 

Carolien en meneer met “kaal” hoofd
Man met huisje
Client met houtbewerking alleen handen
Groene schilderij met kwast
Cliënt schildert

Wil jij werken op een van onze dagbestedingslocaties?

Wil jij mensen met hersenletsel helpen om te ontdekken wat zo nog wél kunnen? 

Bekijk onze vacatures

Carolien schilderen met cliënt