Wat we doen
Zij kreeg drie dochters
Nu is zij hun zorgenkind
Wil jij mensen met hersenletsel verder helpen?

Wat we doen
We ondersteunen cliënten op verschillende manieren: door verzorging, verpleging en begeleiding in onze woonlocaties en, als dat kan, gewoon thuis. We bieden het gespecialiseerde Hersenz behandelprogramma aan, waarin mensen met hersenletsel en hun naasten leren omgaan met de gevolgen van het hersenletsel. En we bieden een diversiteit aan activiteiten op onze dagbestedingslocaties aan, waar elke cliënt werkt aan zijn/haar persoonlijke doelen. Soms lijken die doelen klein, maar zijn ze groot. Zo is Dirk trots, omdat hij zijn vuilcontainer weer zelf buiten kan zetten. Ria durft weer boodschappen te doen, Heleen regelt haar financiën weer zelf en Sander kan weer naar een feestje met zijn vrienden.
De nieuwste zorgtechnologie
We proberen voortdurend te verbeteren en willen onze medewerkers en onze organisatie verder ontwikkelen. Daarom maken we volop gebruik van de nieuwste technologieën en kom je op onze werkvloer de nieuwste e-health hulpmiddelen tegen. Van slimme tilliften tot zorgrobots.
Naasten bij de zorg betrekken
Hersenletsel heb je nooit alleen. De gevolgen hebben ook impact op het leven van familieleden, vrienden en bekenden van iemand met hersenletsel. Zij hebben ineens te maken met een vader, echtgenote of vriendin die een compleet ander persoon kan zijn dan zij kenden. Daarom betrekken we ook naasten bij de zorg en creëren we begrip en erkenning, zodat ook zij leren omgaan met de gevolgen die het hersenletsel op hun leven heeft.
Marleen, Manon en Jan-Anne vertellen over behandelen
Na de revalidatie valt er voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) vaak nog veel vooruitgang te boeken. Bij ons kunnen zij stappen zetten in het gespecialiseerde behandelprogramma Hersenz. Gespecialiseerd begeleiders Manon en Jan-Anne en GZ-psycholoog Marleen vertellen hoe cliënten in deze behandeling leren omgaan met de gevolgen van hun hersenletsel.
Deborah en Evelien vertellen over begeleid wonen
Deborah en Evelien werken op een van de woonlocaties van InteraktContour. Hier helpen ze mensen die na hun hersenletsel niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het is werk dat het uiterste vraagt van hun creativiteit.
Paddy begeleidt mensen aan huis
Hoe voer je een gesprek met de huisarts als je geheugenproblemen hebt? En hoe regel je je geldzaken als je niet meer kunt rekenen en schrijven? Individueel begeleider Paddy helpt cliënten bij hen thuis met alles waar ze na hun hersenletsel problemen bij ondervinden.
Carolien helpt mensen doelen te bereiken bij dagbesteding
Carolien helpt mensen met hersenletsel te ontdekken wat ze nog wél kunnen. Op een van onze 30 dagbestedingslocaties helpt zij cliënten om hun doelen te behalen en vaardigheden te verbeteren. De een werkt aan zijn fijne motoriek, de ander aan het opbouwen van een sociaal netwerk.
Werken bij InteraktContour iets voor jou?
Neem dan snel contact met ons op! Wij zijn altijd op zoek naar collega’s die zich willen inzetten bij InteraktContour.