Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat we doen

Zij kreeg drie dochters
Nu is zij hun zorgenkind

Wil jij mensen met hersenletsel verder helpen?

Wat we doen

We ondersteunen cliënten op verschillende manieren: door verzorging, verpleging en begeleiding in onze woonlocaties en, als dat kan, gewoon thuis. We bieden het gespecialiseerde Hersenz behandelprogramma aan, waarin mensen met hersenletsel en hun naasten leren omgaan met de gevolgen van het hersenletsel. En we bieden een diversiteit aan activiteiten op onze dagbestedingslocaties aan, waar elke cliënt werkt aan zijn/haar persoonlijke doelen. Soms lijken die doelen klein, maar zijn ze groot. Zo is Dirk trots, omdat hij zijn vuilcontainer weer zelf buiten kan zetten. Ria durft weer boodschappen te doen, Heleen regelt haar financiën weer zelf en Sander kan weer naar een feestje met zijn vrienden. 

De nieuwste zorgtechnologie

We proberen voortdurend te verbeteren en willen onze medewerkers en onze organisatie verder ontwikkelen. Daarom maken we volop gebruik van de nieuwste technologieën en kom je op onze werkvloer de nieuwste e-health hulpmiddelen tegen. Van slimme tilliften tot zorgrobots.

Naasten bij de zorg betrekken

Hersenletsel heb je nooit alleen. De gevolgen hebben ook impact op het leven van familieleden, vrienden en bekenden van iemand met hersenletsel. Zij hebben ineens te maken met een vader, echtgenote of vriendin die een compleet ander persoon kan zijn dan zij kenden. Daarom betrekken we ook naasten bij de zorg en creëren we begrip en erkenning, zodat ook zij leren omgaan met de gevolgen die het hersenletsel op hun leven heeft.
 

Jan-Anne en cliënt

Marleen, Manon en Jan-Anne vertellen over behandelen

Na de revalidatie valt er voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) vaak nog veel vooruitgang te boeken. Bij ons kunnen zij stappen zetten in het gespecialiseerde behandelprogramma Hersenz. Gespecialiseerd begeleiders Manon en Jan-Anne en GZ-psycholoog Marleen vertellen hoe cliënten in deze behandeling leren omgaan met de gevolgen van hun hersenletsel.

Lees meer over onze behandeling

Deborah en Evelien vertellen over begeleid wonen

Deborah en Evelien werken op een van de woonlocaties van InteraktContour. Hier helpen ze mensen die na hun hersenletsel niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het is werk dat het uiterste vraagt van hun creativiteit. 

Lees meer over het werk op onze woonlocaties
 

client, medewerker en hond
Paddy en Marco lopend in de natuur

Paddy begeleidt mensen aan huis

Hoe voer je een gesprek met de huisarts als je geheugenproblemen hebt? En hoe regel je je geldzaken als je niet meer kunt rekenen en schrijven? Individueel begeleider Paddy helpt cliënten bij hen thuis met alles waar ze na hun hersenletsel problemen bij ondervinden.

Lees meer over individuele begeleiding

Carolien helpt mensen doelen te bereiken bij dagbesteding

Carolien helpt mensen met hersenletsel te ontdekken wat ze nog wél kunnen. Op een van onze 30 dagbestedingslocaties helpt zij cliënten om hun doelen te behalen en vaardigheden te verbeteren. De een werkt aan zijn fijne motoriek, de ander aan het opbouwen van een sociaal netwerk.

Lees meer over werken bij onze dagbesteding 
 

Carlien en meneer houtbewerking

Werken bij InteraktContour iets voor jou?

Neem dan snel contact met ons op! Wij zijn altijd op zoek naar collega’s die zich willen inzetten bij InteraktContour.

Naar vacatures