Overslaan en naar de inhoud gaan

Stage/BBL

Zij maakte de lekkerste gerechten
Nu kan zij geen ei meer bakken

Wil jij mensen met hersenletsel verder helpen?

Stage lopen of een leer-werkovereenkomst bij Interaktcontour?

Wil je weten hoe het is om te werken met mensen met hersenletsel? Met een BBL- of stageplek bij InteraktContour maak je kennis met veel verschillende onderdelen van ons vak. Je ontdekt wat divers niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is en je sluit je stage af met een berg aan nieuwe kennis en ervaring. Ook bieden we regelmatig stageplekken aan binnen ons Bestuursbureau in Nunspeet. Denk aan financiële administratie, ICT, huisvesting, P&O, etc. 

Als BBL’er of stagiair ben je belangrijk voor onze organisatie. Je brengt nieuwe energie en nieuwe ideeën mee. Daar leren wij weer van. En je vergroot de leefwereld van onze cliënten en onze medewerkers.

Ontwikkel jezelf in hoog tempo

Geen twee mensen met NAH zijn gelijk. Iedere cliënt vraagt om een eigen benadering. Tijdens je stage krijg je daarom te maken met veel verschillende zorg- en hulpvragen. Je doet brede ervaring op en je wordt begeleid door ervaren medewerkers, die op hun beurt weer worden getraind in het goed begeleiden van jou als BBL’er of stagiair. Daardoor leer je veel in een korte tijd.

Verschillende NAH stagemogelijkheden

Als stagiair kun je aan de slag op meerdere plekken binnen InteraktContour. Denk aan onze dagbestedingslocaties, behandellocaties, woonlocaties, maar ook op ons kantoor in Nunspeet. Je kunt je ontwikkelen op het gebied van behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurszorg.

Als je een erkende opleiding volgt, kun je bij ons terecht voor zowel een stageplek (BOL) als een leerwerkplek (BBL). We hebben plekken voor stagiair(e)s van verschillende opleidingen, zoals Helpende (niveau 2), MMZ (niveau 3 en 4), verpleegkunde (niveau 3 en 4), SPH of niet-zorggerelateerde opleidingen. De taken en verantwoordelijkheden die je in je stage krijgt, sluiten aan bij je opleiding. 

BOL: Leren en stage lopen
Je gaat elke week één of twee dagen naar school en de andere dagen loop je stage. Of je loopt een periode stage en gaat daarna weer naar school. Je hebt recht op studiefinanciering en meestal ook op een stagevergoeding.

 • Stagevergoeding (€ 400,- bruto per maand bij 36 uur)
 • 2/3 theorie, 1/3 praktijk
 • Onregelmatige diensten (op woonlocaties)
 • Behoud van schoolvakanties (ca. 12 weken)
 • Je wordt beoordeeld als leerling
 • Je wordt boventallig ingezet, wat betekent dat je als extra hand op de werkvloer meehelpt en dus volop ruimte hebt om te leren
 • Schoolgeld en boeken worden niet vergoed

Wil jij bij ons stage komen lopen? Neem dan contact op met de locatie van jouw keuze. Onze collega’s van de locatie kunnen je meteen vertellen of de locatie erkend is voor jouw opleiding én of er een stageplek beschikbaar is. De contactgegevens van al onze locaties vind je hier.

BBL: Werken en leren
Je werkt minimaal 16 en maximaal 30 uur per week betaald op je leerwerkplek en gaat daarnaast, meestal één dag per week, naar school. Je leert dus vanuit je baan en krijgt een leerling salaris. 

 • Leerling salaris tijdens je opleiding (volgens de CAO Gehandicaptenzorg)
 • 1/3 theorie, 2/3 praktijk
 • Je draait mee met onregelmatige diensten op woonlocaties
 • Schoolgeld en boeken worden vergoed
 • Je hebt vakantierecht als werknemer (ca. 116 uur op fulltime basis)
 • Je wordt beoordeeld als leerling én als werknemer
 • Je bent onderdeel van het team

Wil jij leerling-werknemer bij ons worden? Neem dan contact op met de locatie van jouw keuze. Onze collega’s van de locatie kunnen je meteen vertellen of de locatie erkend is voor jouw opleiding én of er plek is voor een leerling-werknemer. De contactgegevens van al onze locaties vind je hier.

Iets voor jou, zo'n stage bij InteraktContour?

Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren! Wij zijn altijd op zoek naar stagiaires die hun eerste stappen willen zetten bij InteraktContour. Neem dan rechtstreeks contact op met de locatie waar je stage wilt lopen.

Bekijk onze locaties

BBL Daan Stokvis InteraktContour

Daan vertelt over zijn leer/werkplek als BBL-er

Daan werkt als BBL-er op een van de woonlocaties van InteraktContour. Hier helpt hij mensen die na hun hersenletsel niet meer zelfstandig kunnen wonen. Dat doet hij 32 uur in de week. Daarnaast gaat hij 1 dag in de week naar school. Hoe bevalt hem dat? 

Lees hier het interview met Daan